Placinta alsaciana( tarte flambée)

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 25 Sep 2011 | 10365 vizualizari

 

Tarte flambée este o specialitate binecunoscuta alsaciana.La fel ca multe mâncăruri tradiţionale există nenumărate modalităţi de a pregăti. Aici este un exemplu.
Inspiratia pentru aceasta placinta, mi-a dat-o Maria-Mona de pe blogul Caiet de retete, careia ii multumesc mult...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 220 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 400 g faina
  • 1 plic praf copt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 300 ml smantana grasa creme
  • 4 cepe
  • 2 cepe rosii(sau verzi)
  • 300 g kaizer
  • 100 g salam uscat picant
  • 1 rosie
  • 30 g cascaval
  • vegeta naturala
  • sare
  • piper
  • oregano
  • chilli
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta alsaciana( tarte flambée):

Se prepara blatul placintei in masina de paine, punand ingredientele in ordinea expusa.Se planifica masina pe programul Dough .

Cine doreste poate sa framante aluatul cu mana apoi sa-l lase la dospit.

Dupa ce s-a terminat programul masinii, scoatem aluatul, il punem pe o farfurie, il acoperim cu o folie si il dam la rece la frigider, pentru cateva ore.

Curatam toata ceapa si o taiem fideluta, apoi amestecam cele doua feluri de ceapa.

Kaizerul il taiem in felii subtiri, feliem apoi salamul si rosia.

Dupa ce am scos blatul de placinta de la rece il intindem si il punem intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt.

Facem cu furculita niste intepaturi pe suprafata blatului apoi il ungem bine cu smantana crema.Asezonam .

Deasupra presaram ceapa fideluta, feliile de kaizer, salam si rosie apoi radem cascavalul.

Dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute pina se coace blatul si deasupra prinde o culoare aramie.

Placinta se portioneaza si se serveste fierbinte.

Pofta mare !

 

 

TIPS-URI

1

Pentru a face smantana crème, combina 1 ceasca smântână grasa cu 2 linguri de unt. Se amestecă, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la temperatura camerei timp de 12 la 24 de ore, sau până când aceasta a devenit foarte grosa. Bagati la frigider si va deveni chiar mai groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta alsaciana( tarte flambée)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clătite cu legume şi ciuperci la cuptor